31 Mart 2010 Çarşamba

Doğrudan Satış Firmalarında Dikkat Etmeniz Gereken Önemli Noktalar

Doğrudan Satış sistemlerinin çoğunda kişinin kazancı kendisine direk bağlı, tanıdığı kişilerin haricinde alt sıralarda oluşan tanımadığı kişilerin de performansına bağlıdır. Bu yüzden emeğinizin karşılığını alıp alamadığınızı bilebilmek için bu kişilerin de performanısını izleyebiliyor olmanız gerekir. Bu sebeple içinde bulunduğunuz sistemde uzun yıllar kazancınızı devam ettirmek ve grubunuzu en verimli şekilde yönetebiliyor olmak adına bu bilgilere kolay şekilde ulaşabiliyor olduğunuza dikkat etmelisiniz.

Ayrıca kazancınızın hesaplanmasında kullanılan sistem karmaşık da olsa anlatılabilir olmalı ve kendiniz teyit amaçlı olarak gelirinizi hesaplayabilecek bilgiye sahip olmalısınız. Bu sebeple firmanın, temsilcilerine kazanç sistemi ile alakalı bilgiyi iyi veriyor olmasına ve bunu basılı materyaller üzerinde iyi anlatmış olmasına dikkat etmelisiniz.

Sistem detayları ve gelir hesaplarının haricinde çalıştığınız firmanın güvenilir ve dürüst ticaret yapıyor olması en önemli kriterdir. Uzun yıllar emek vermeyi planladığınız ve bunun için zaman harcadığınız işinizin karşılığında profesyonel ve doğru hizmet almak en doğal hakkınız olduğundan firmanın çalışma şekline de dikkat etmelisiniz.

Hakkınız tam ve doğru şekilde alıyor olduğunuza emin olmak için aşağıda belirtilen noktalara dikkat etmeniz önceliklidir;

* Direk ürün satın aldığınızda ya da kargo ile ulaştırıldığında yanında fatura teslim edilmesi. Farklı bir sebepler edilmemişse 1 hafta içinde size ulaştırılması.

* Kesilen faturada uygulanmış olan KDV oranı. (Örneğin tekstil ürünlerin %8 belli başlı ev gereçlerinde %18 olması gerekir)

* Banka havalesi ya da posta çeki gibi bir ödeme tercih ettiğinizde, ödemeyi yaptığınız hesabın firma hesabı olması ve bu bilgilerin fatura sahibi firma ile örtüşmesi.

* Prim kazancınızın %20si stopaj olarak kesildikten sonra hesabınıza yatırılması.

* Firmanın doğrudan satış yetki belgesine sahip olması.

Yukarıda belirtilmiş olan noktalar en basit ancak en önemli faktörlerdir ve firmanızın bu kriterlere uyuyor olması sizin için de önemli olmalıdır. Bu sayede uzun yıllar güvenli şekilde kazanç sağlayabilir ve hem kendi hem de firmanın geleceğinden emin olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder